• 150 gr. farina ametlla
• 2 cullerades soperes farina blat
• 3 clares d’ou
• 130 – 150 gr. sucre blanc
• 50 cc. llet
• 80 gr. mantega
• 150 gr. ametlles laminades
Preparació:
En un bol es barregen la farina de blat i la d’ametlla, la mantega una mica fosa, el sucre i la llet, i es fa una pasta. Es munten les clares d‘ou a punt de neu i s’aboquen a la pasta que hem fet. Ha de quedar com una papilla espessa.
S’escalfa el forn a 180º sense que funcioni el gratinador. Es posa un full de paper vegetal a la safata del forn i s’hi van posant cullerades de les de postres, de la pasta que hem fet, i s’escampa cada cullerada donant-li forma rodona una mica més grossa que una moneda de dos €. Quan hem omplert tota la safata, posem sobre cada galeta unes quantes ametlles filetejades i ja ho podem enfornar durant uns 12-14 minuts. Les galetes han de quedar doradetes de les vores però blanques de sobre excepte les ametlles filetejades.
Si us agraden amb taronja confitada, en podem posar una mica tallada ben fineta dins la pasta i una mica per sobre junt amb les ametlles filetejades. També les podeu adornar amb una mica de xocolata de cobertura, desfeta, però us aconsello no posar-ne gaire.
Recepta de: Lourdes González
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada